Mariborsko avtobusno postajo bodo polepšali

Prometni del, ki je javna služba, bodo ločili od poslovnega. 

Objavljeno
07. junij 2013 12.33
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor – Javno podjetje za mestni potniški promet Marprom se bo danes preselilo v objekt glavne mariborske avtobusne postaje v Mlinski ulici. Marpromov direktor Bernard Majhenič je pri tem povedal, da bodo avtobusno postajo nekoliko prenovili in poživili.

Od začetka delovanja poleti 2011 ima Marprom prostore na Tržaški cesti v Mariboru, kjer bodo še naprej imeli parkirišče za mestne avtobuse in servisne delavnice. Vodstvo, računovodstvo, finančno in kadrovsko službo bodo v petek preselili na glavno avtobusno postajo.

Bernard Majhenič je dejal, da jo bodo v prihodnjih dneh prebarvali, napovedal je še več drugih sprememb, s katerimi jo bodo poživili, za 14. junij pa pripravljajo odprtje.

Mestni svet mariborske občine bo predvidoma v ponedeljek sprejel odlok o izvajanju gospodarske javne službe upravljanja prometnega dela Avtobusne postaje Maribor.

V obrazložitvi gradiva piše, da je sprejem novega odloka nujen, saj občina v okviru javne službe ne more upravljati celotne avtobusne postaje, temveč le prometni del, ki je potreben za izvajanje mestnega potniškega prometa in zajema samo površine v občinski lasti.

Prometni del (prihodi, odhodi, informacije za potnike, prodaja) bo tako še naprej upravljal Marprom, pri poslovnem delu avtobusne postaje (upravljavec tega je zdaj mariborska Snaga) pa bo treba čim prej urediti lastniška razmerja, kar da bo naloga občinskega urada za gospodarstvo.

Najemniki in lastniki teh poslovnih prostorov naj bi bili isti, vendar bo treba poskrbeti za vpise v zemljiško knjigo.