Mesec se je odzval na Kordiševe kritike

Ne Mesec in ne njegova namestnica besed, četudi so bile delno neposredno usmerjene proti njima kot vladnima funkcionarjema, nista razumela kot nezaupnice.
Fotografija: Ne gre za taktiko, ampak razpravo znotraj stranke, je po seji vlade povedal Luka Mesec.
Odpri galerijo
Ne gre za taktiko, ampak razpravo znotraj stranke, je po seji vlade povedal Luka Mesec.

»Ne gre za taktiko, ampak za razpravo znotraj stranke. Imamo različne poglede, kot je razvidno iz pisma, in o teh pogledih se bomo pogovorili do kongresa,« se je koordinator Levice Luka Mesec odzval na kritike iz tako imenovanega levega krila, ki ga predstavlja tudi poslanec Miha Kordiš in si od vodstva želi nekakšen »new deal«, s katerim bi stranko vrnili na levo, okrepili aktivistični teren in demokratičnost odločanja v stranki.

Na vprašanje, za kolikšen odstotek članstva gre, je Mesec odgovoril, da bodo o tem govorili na kongresu, na katerem je skupina napovedala tudi, da bodo nastopili z listo kandidatov za svet stranke, ki nato voli koordinatorja stranke.

Če se bo v nadaljevanju levo krilo res organiziralo kot frakcija – teh do zdaj niso imeli in so stališča zagovarjali kot posamezniki –, se bodo morali po besedah Mesca dogovoriti o drugačni organizaciji, po kateri bi se umestili kot različne frakcije v stranke – vsaka bi nato imela določeno težo in zagovarjala svoj pogled na izvajanje programa.

image_alt
Aktivistično krilo od Mesca pričakuje »new deal« v stranki

Ne Mesec ne njegova namestnica Asta Vrečko pa Kordiševih besed, četudi so bile te neposredno usmerjene proti njima kot vladnima funkcionarjema, nista razumela kot nezaupnice. »Nisem slišal nikogar v stranki, ki bi rekel, da mora Levica zapustiti vlado, kar pomeni, da svoj program dobro izpolnjujemo na vseh področjih,« je dejal Mesec, a dodal, da vidi še veliko možnosti za napredek.

Poudaril je tudi projekte na ministrstvih, ki jih vodijo ministri Levice, kar je po njegovem mnenju tudi vzrok, da se bo ponovno potegoval za mesto koordinatorja. 

image_alt
Luka Mesec: Koalicijski vrhi so bili napaka

Preberite še:

Komentarji: