Mnenje s pridržkom računskega sodišča za TNP

Mnenje s pridržkom za javni zavod TNP, saj s 73.968 evri niso ravnali v skladu s pravilnikom o izvedbi javnega naročanja.

Objavljeno
06. december 2013 17.32
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Bled – Računsko sodišče je javnemu zavodu Triglavski narodni park za poslovanje leta 2011 včeraj izdalo mnenje s pridržkom, »ker pri nabavi materiala in storitev v znesku 73.968 evrov ni ravnal v skladu s pravilnikom o izvedbi javnega naročanja«, ob tem so podali še več priporočil.

Leta 2011 so bili v TNP pri izvajanju načrtovanih nalog delno uspešni, saj programa dela in poročila o izvedbi aktivnosti niso pripravili tako, da bi lahko sledili, prepoznali in povezali tudi izvedbo posameznih aktivnosti, so še ugotovili računski sodniki.

Sodišču so v TNP pojasnili razloge za odstopanja od sprejetega programa dela, niso pa zagotovili podlag za presojo uspešnosti izvedbe načrtovanih nalog, so mnenje razložili na računskem sodišču.

Bivši direktor TNP Martin Šolar je dejal, da s končnim poročilom še ni seznanjen, da pa je bil z vsebino opozoril računskega sodišča seznanjen že v preteklih fazah postopka.

Ugotovitve so korektne, je dejal Šolar in kot primer izpostavil, da za izbiro sozaložnika za izdajo ene od knjig niso pridobili treh ponudb. Iz več podobnih napak je nastal tolikšen znesek, je dejal Šolar in dodal, da so ugotovitve računskega sodišča dobrodošle za odpravljanje sistemskih napak.