Najdaljša vrsta na Dragonji

Čutiti je, da se je zares začela glavna turistična sezona.

Objavljeno
12. julij 2014 15.09
Posodobljeno
12. julij 2014 15.09
lvu*meja
Ma. F., B. Š., Delo.si
Ma. F., B. Š., Delo.si
KOPER, LJUBLJANA - Prometno-informacijski center za državne ceste še naprej poroča o gostem prometu z zastoji na cestah proti turističnim krajem in na cestah proti mejnim prehodom. Na mejnem prehodu Gruškovje se za vstop v državo čaka 30 minut, na mejnem prehodu Dragonja pa za izstop iz države ena ura, zaradi česar voznikom priporočajo, da se preusmerijo na mejni prehod Sečovlje.

Z gostim prometom in zastoji se soočajo tudi na cesti Podlehnik-Jurovci.

Na avtocestnem odseku Maribor-Lendava pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Maribora je zaradi povečanega števila tovornih vozil oviran promet.

Zaradi prireditve bo med 21:50 in 23:20 popolna zapora na Bledu, na cesti Bled-Bohinj.

Na prometno-informacijskem centru zelo gost promet pričakujejo v nedeljo popoldne, ko se bodo ljudje iz turističnih krajev vračali proti urbanim središčem.

Izberite manjše mejne prehode

Policisti in informacijski center za državne ceste sicer svetujejo vsem, ki potujejo v Istro, da izberejo druge, manjše mejne prehode, očitno pa so glavni odločevalci o izbiri poti satelistki navigatorji, ki niso najbolje informirani o trenutnem stanju na cestah. Potniki v hrvaško Istro pa bi se povsem izognili čakanju, polžji vožnji in zastojem, če bi ubrali čez mejni prehod Sočerga ali Podgorje. Pri prvem je treba vedeti, da je pot sicer približno 20 kilometrov daljša, vendar je vožnja v Istro tekoča. Pri Podgorju pa, da je odprt le čez dan. Tudi promet skozi mejni prehod Jelšane (od Kozine in Hrpelj proti Reki) je bil danes opoldne brez zastojev.