Na Cvetno nedeljo popravilo cvetoče Notranjke

Dars svetuje izogibanje odseku med  Vrhniko in Logatcem od dopoldneva do popoldneva. Predor Kastelec in z njim odsek Kastelec - Kozina sedaj zapirajo proti Ljubljani.

Objavljeno
27. marec 2015 15.13
suhadolnik avtocesta
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana - Na Cvetno nedeljo bodo cestarji popravljali cvetoča vozišča na najstarejšem slovenskem avtocestnem odseku med Vrhniko in Logatcem. V smeri proti Primorski bosta zaradi krpanja udarnih jam tako 29. marca od 11. ure dalje (po poletnem času, na katerega bomo ure prestavili v noči s sobote na nedeljo) zaprta počasni in vozni pas.

V prometno-informacijskem centru zategadelj voznikom priporočajo, naj se v nedeljo na pot proti Notranjski in Primorski odpravijo čimprej, vsekakor pa tako zgodaj, da bodo pri Vrhniki pred deseto uro dopoldne, popoldne pa naj se vračajo čim kasneje, vsekakor pa tako, da bodo na zoženem vozišču po 16. uri.

Pri obnovi primorskih predorov pa se cestarji ta vikend selijo s pasu proti morju na pas proti notranjosti. Zaradi del v predoru Kastelec bo polovica avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina v smeri proti Ljubljani zaprta ob delavnikih ponoči med 20. in 5. uro zjutraj, ob koncih tedna pa, razen med velikonočnimi prazniki prihodnji konec tedna, pa od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj.

"Celjski zid" do počitnic

Na štajerski avtocesti pa bodo izvajalci na odseku med Celjem (center) in Dramljami še do dneva državnosti, 25. junija, torej do konca rednega šolskega pouka ter začetka podaljšanega prazničnega vikenda in verjetno največjega slovenskega dopustniškega vala postavljali novovalovski "celjski zid", torej protihrupne ograje, tako da bo promet potekal po štirih začasnih prometnih pasovih, torej po dveh v vsako smer. Nadzorovanje spoštovanja omejitev hitrosti (in zbiranje neprostovoljnih prispevkov za državo) pa je po navedbah očividcev pogosto.