Ali je zdaj pravi trenutek za nakup nepremičnine?

V Delu jutri objavljamo obsežno nepremičninsko temo, kjer analiziramo trg in opozarjamo na prednosti in pasti pri nakupu.

Objavljeno
03. maj 2016 20.46
shutt-bloki
B. K., A. S. H.
B. K., A. S. H.
Tokrat smo skočili v čevlje podalpaskega potrošnika, ki že nekaj let načrtuje nakup stanovanja ali celo hiške. V času krize, pa tudi pred njo, je sledil dogajanju, zato se ni brezglavo podal v nepremičninsko avanturo. Podobno kot večina Slovencev je bil nezaupljiv, po eni strani ga je skrbelo, kako bo z njegovo službo in rednimi prihodki, po drugi si je žvižgal ob spuščanju censkega balona.

Prekipevajoče cene nepremičnin so padle, a se je že lani optimizem začel vračati, zato je »naš Janez« sklenil prešteti družinske prihranke in druge dosegljive finančne vire. Zbral je 100.000 evrov. Kako naj se zdaj loti nakupnega projekta? Kaj (več) dobi za svoj denar, če je vernik mobilnosti in se je pripravljen preseliti v kako bolj oddaljeno regijo? In kakšna je alternativna možnost, ki jo vidi s kotičkom očesa (če potreba po zamenjavi domovanja ni prednostna), ali bi se mu splačalo stanovanje kupiti in, vsaj začasno, oddati v najem?

Kako se lahko odvije njegova zgodba, smo vprašali dva poznavalca, ekonomista in gospodarskega analitika.

Jutri v Delu in na Delo.si.