Na maratonu v Izoli nič Kenijcev in »zajcev«

Več kot 100.000 evrov vreden dogodek, kjer si z leti želijo udeležbe 10.000 tekačev, postaja tudi vse pomembnejša turistična prireditev.

Objavljeno
08. april 2015 18.47
Prvi Istrski maraton
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Izola − Na drugem Istrskem maratonu, ki je po ocenah organizatorjev drugi najpomembnejši v državi, bo v soboto in nedeljo tekmovalo 3357 tekačev rekreativcev iz 17 držav. Toda: med njimi ne bo nobenega Kenijca in nobenega »zajca«, ker je to tek z drugačnim, mediteranskim karakterjem, pravi Branko Vrabec iz organizacijskega odbora, kjer se hvalijo z najbolj slikovito traso maratona »daleč naokrog«. Več kot 100.000 evrov vreden dogodek, kjer si z leti želijo udeležbe 10.000 tekačev, postaja tudi čedalje pomembnejša turistična prireditev, saj v Izolo in sosednje kraje privabi več kot deset tisoč gostov.

Obalna cesta med Koprom in Izolo bo v nedeljo zaprta za ves promet med 9.30 in 11. uro, obvoz bo urejen čez Markovec. Polmaratonci in maratonci bodo startali ob 10. uri; prvi bodo tekli od Izole do Kopra in nazaj, drugi bodo nadaljevali do Lucije, skozi Portorož, Piran, Fieso in nazaj v Izolo. Start rekreativnega teka na deset kilometrov bo ob 9.40 v Kortah, cilj v Izoli. Teki za najmlajše bodo že v soboto. Pri organizaciji sodeluje 800 prostovoljcev; zdravniške ekipe, policisti, redarji in »Petrini anglečki« − 34 študentov kineziologije, ki bodo pomagali pri zdravstveni in motivacijski oskrbi tekačev.