Nova podoba pošte na vogalu

Ravenska pošta od danes znova na stari lokaciji na Trgu svobode.

Objavljeno
27. november 2017 15.52

Ravne na Koroškem − Ravenska pošta, ki spada med večje poštne poslovalnice na območju Pošte Maribor, je danes odprla vrata prenovljene poslovalnice na Trgu svobode. 

Koroški filatelistični klub je dogodek zaznamoval s priložnostnim poštnim žigom in dotiskom na priložnostno filatelistično kuverto. Avtor filatelističnega sklopa je arhitekt Borut Bončina, soavtor priložnostnega žiga pa Peter Močnik. V prostorih pošte so postavili na ogled filatelistično razstavo o ravenskih poštah skozi čas avtorja Jožeta Kebra. 

Na Ravnah na Koroškem so pošto prvič dobili leta 1872. V 145-letni zgodovini je menjala kar nekaj lokacij. Na prenovljeni, na vogalu Trga svobode, je od leta 1989. Krasila so je forma viva akademske slikarke Rene Rusjan, ki pa je po prvi preureditvi pritličja konec devetdesetih let izginila. 

Po tridesetih letih so spremembe v načinu poslovanja ter ponudbi storitev terjale celovito prenovo, ki je trajala od maja letos. Pošta Slovenije je v prenovo vložila okoli 330.000 evrov. »Izvedli smo funkcionalno prenovo lokala, zaradi logističnih problemov pa smo dobavo selili na Čečovje, kjer je zaradi prenove pošta pol leta delovala začasno,« so sporočili s Pošte Slovenije.