Novi direktor  ni prišel v službo

Kersnič ostal v Trbovljah, svet zavoda ponovno imenoval v. d. direktorice

Objavljeno
16. april 2014 22.11
Simona Fajfar, Ribnica
Simona Fajfar, Ribnica

Ribnica - Novi direktor Zdravstvenega doma (ZD) Ribnica nefrolog Boštjan Kersnič bi moral službo začeti 7. aprila, a je šele malo manj kot teden dni po tem pismeno sporočil, da bi lahko začel delati šele čez dva meseca. Zaplet je rešil svet zavoda, ki je včeraj imenoval novo v. d. direktorice zdravnico Lidijo Šmalc.

V ZD Ribnica se z imenovanjem direktorja zapleta že dve leti, saj so v tem času objavili štiri razpise. Na zadnjega so se prijavili trije kandidati, med katerimi je razpisna komisija izbrala dr. Boštjana Kersniča, ki sicer dela v Trbovljah. Konec marca so mu poslali pogodbo o zaposlitvi, ki so jo dobili nazaj v začetku aprila. Nekaj dni pozneje naj bi nastopil službo direktorja, vendar se v ZD Ribnica ni pojavil.

»Kot predsednica sveta zavoda sem mu 9. aprila poslala dopis,« pravi Lidija Šmalc. Tri dni pozneje je prejela odgovor, v katerem jo je obvestil, da še dva meseca ne more nastopiti nove službe. Svet zavoda je na včerajšnji seji upošteval nasvet pravnice združenja zdravstvenih zavodov, da Kersnič ni nastopil službe in ni nastalo delovno razmerje. »Poiskali bomo še drugo pravno mnenje,« pravi Šmalčeva, ki je na včerajšnji seji sveta sprejela začasno vlogo direktorice javnega zavoda: »Ni mi vseeno in moramo zagotoviti operativnost ZD.«Če ne bi imenovali v. d. direktorice, bi bil ZD brez podpisnika in bi bile pomembne funkcije zavoda, od podpisovanja računov in izplačila plač, okrnjene.


Šmalčeva bo ZD vodila najmanj dva meseca, dokler ne bo končan nov postopek za imenovanje direktorja. »Svet razmišlja, da bi spremenili statut zavoda, tako da ne bi za direktorja iskali nekoga z zdravniško izobrazbo, ampak bi lahko bil tudi ekonomist ali podobno,« pravi Lidija Šmalc. To pa bi pomenilo, da bi ZD Ribnica imel tudi strokovnega vodjo.