Novi direktor vrhovnega tožilstva

Za novega direktorja vrhovnega sodišča bi se lahko potegoval Boštjan Škrlec.

Objavljeno
03. januar 2013 20.54
mdr*Skrlec Vlada
M. V., notranja politika
M. V., notranja politika
Ljubljana – »Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) bo tako kot vedno tudi v postopku dodelitve državnega tožilca za opravljanje nalog generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva (VDT) upoštevalo veljavno zakonsko ureditev. Ko bo proučilo, ali je tokratni predlog generalnega državnega tožilca zakonit in pravilen, bo poziv državnim tožilcem objavilo v zakonitem roku.« Tako so nam odgovorili z MNZ na vprašanje glede dopisa generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja v zvezi s prostim mestom generalnega direktorja VDT po tem, ko je upravno sodišče kot neutemeljeno zavrnilo tožbo tožilca Boštjana Škrleca, ki ga je na ta položaj imenovala še Pahorjeva vlada.

Spomnimo, Škrlec je bil eden izmed tistih, za katere je Janševa vlada po nastopu mandata maja lani odpravila odločbo o imenovanju za generalnega direktorja VDT, ker naj bi bila v nasprotju s pravili novele zakona o državnem tožilstvu. Škrlec je proti vladni odločitvi vložil tožbo, vendar je upravno sodišče sredi decembra lani vladno odločitev podprlo.

Boštjan Škrlec nam je dejal, da upravno sodišče ni razsodilo, da ni ustrezen kandidat za mesto generalnega direktorja VDT. Zato bo počakal na objavo poziva MNZ za to delovno mesto in se nato odločil, ali se bo zanj potegoval.