Od rekorda z bikinkami do Anne Oxa

Začenja se najbolj "vroč" portoroški teden - Z glasbo, plesi in ognjemetom bi radi prepričali več gostov

Objavljeno
08. avgust 2013 18.00
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Portorož - Jutri se začenjajo Portoroške noči, najbolj "vroč" in zabaven turistični teden v Portorožu. Začeli ga bodo v soboto čez dan s parado bikink na centralni portoroški plaži in zaključili prihodnjo soboto zvečer z velikim ognjemetom. Gre za teden prireditev, ki je vsa leta zvabila v kraj po več deset tisoč sprostitve željnih.

Parado bikink organizirata Nataša Kirn in Mateja Kefer, ki sta si za sobotni dan na plaži zadali cilj vpis v Guinnessovo knjigo rekordo v kategoriji Največje parade v bikinkah za leto 2013. Parada bi morala biti dolga 1,65 kilometra, v njej pa bi moralo biti 1085 dam in deklet (vseh starosti in postav, pravita organizatorki). Na portoroški plaži je ob običajnem vremenu poleti že brez parade toliko bikink, zato cilj ne bi smel biti neuresničljiv. Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj je trgovsko podjetje Lidl za vsako udeleženko obljubilo donacijo enega evra Društvu za cistično fibrozo.

Naslednje dni bo v Portorožu vsak dan kak dogodek. Prireditvena prostora sta dva: na Trgu Prekomorskih brigad in ob Rožnem vrtu in plaži, kjer bo nastopilo več ansamblov z različnimi zvrstmi glasbe: od soula do jazza, od boogie woogie večera do tanga, funka, crossover glasbe... V sredo zvečer bodo v Avditoriju nastopili legendarni Faraoni ob svoji 45-letnici. V petek zvečer bodo tam izbirali Miss turizma Slovenije za Miss turizma sveta. Prihodnjo soboto bo na plaži v Portorožu nastopila slovita italijanska pevka Anna Oxa, najbolj žurerski teden z najkrajšimi portoroškimi nočmi pa bodo zaključili s tradicionalnim ognjemetom, kakršne so organizirali že pred več kot 50 leti.

Portoroške noči organizira Avditorij Portorož. Tukajšnji turistični delavci upajo, da bodo s prireditvijo zvabili kaj gostov, saj imajo v prvem tednu avgusta slabši izplen - za 7,5 odstotka manj gostov kot lani. Za 11 odstotkov je manj domačih in 6 odstotkov manj tujih gostov. Tujih je (vsaj v hotelih in kampih) trikrat več kot domačih.