Pašićevi bi dali precej več za gospodarstvo

Župan bi za spodbude namenil 200.000 evrov, lista Za boljše Jesenice pa s svojim predlogom proračuna 550.000 evrov.

Objavljeno
22. december 2014 20.45
Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice – Jeseniški svetniki bodo danes nadaljevali obravnavo proračuna – prvič v zgodovini občine s predlogom, ki ga je pripravila svetniška skupina. V listi Za boljše Jesenice so prepričani, da je treba za razvoj gospodarstva nameniti več denarja, kot ga je predvidel župan Tomaž Tom Mencinger.

»Po županovem predlogu bi šlo preveč za stvari, ki ne ustvarjajo novih delovnih mest. Za spodbujanje gospodarstva bi namenili le 200.000 evrov, kar je premalo, da bi obrnili negativne trende. Samo letos se je iz občine izselilo 218 ljudi, zato je treba ukrepati hitro in ustvariti razmere, da bomo mlade zadržali doma,« pravi vodja svetniške skupine Za lepše Jesenice dr. Ahmed Pašić.

Kot je dejal, so po pregledu županovega predlog ocenili, da bo učinkoviteje, če pripravijo svoj predlog, čeprav je to pristojnost župana. Za spodbujanje gospodarstva predlagajo za skoraj 350.000 evrov več, prihranke pa so iskali na vseh področjih; tudi pri porabi pisarniškega materiala in financiranju političnih strank.

Direktor občinske uprave Vitomir Pretnar pravi, da se bo občinska uprava do druge obravnave proračuna opredelila do vseh predlogov svetnikov, tudi do predloga svetniške skupine Za boljše Jesenice.