Pivec si želi še šesti mandat v UKC Maribor

UKC Maribor bo objavil razpis za mesto direktorja, prijavo je že napovedal Gregor Pivec, ki že 20 let vodi bolnišnico.

Objavljeno
08. maj 2015 00.02
PIVEC Gregor, direktor UKC Maribor, 19.12.2013, Maribor
Miha Rubin
Miha Rubin
Maribor − Dolgoletni direktor mariborskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Gregor Pivec se bo potegoval za nov štiriletni mandat; razpis za mesto direktorja bo UKC objavil sredi prihodnjega tedna, imena Pivčevih protikandidatov pa trenutno še niso znana.

Gregor Pivec neprekinjeno vodi mariborsko bolnišnico že od leta 1995, sedanji peti direktorski mandat pa mu bo potekel jeseni. Svet zavoda, ki mu predseduje Bogdan Čepič, je nekoliko pohitel s postopki izbire direktorja UKC Maribor za naslednji mandat (od novembra letos do konca oktobra 2019), saj ga želijo imenovati že junija. Nato mora namreč dobiti še soglasje vlade.

Na včerajšnji seji sveta zavoda so že sestavili petčlansko razpisno komisijo, ki jo bo prav tako vodil Čepič. Ta pričakuje, da se bo na razpis prijavilo »kar nekaj« kandidatov; ko je svet zavoda še v prejšnji sestavi izbiral direktorja v letu 2011, so bili v igri trije kandidati, pri čemer pa je bil Pivec edini iz vrst zaposlenih v UKC, medtem ko sta bila preostala ostala dva zunanja.

Pivec je včeraj potrdil, da se bo prijavil na tokratni razpis, ali bo imel konkurenco, pa ni hotel ugibati. Pri tem je napovedal, da se bo v svojem programu posvetil tudi staranju prebivalstva, saj bo to po njegovem mnenju eden od ključnih problemov zdravstva v prihodnjem desetletju. V UKC so zato že pripravili razvojni program gerontološkega oddelka.

Glede poslovanja UKC Maribor, ki je bilo lani pozitivno (imeli so dobrih 830.000 evrov presežka), je Pivec dejal, da je tudi letos stabilno; konkretnih številk ni predstavil, je pa zatrdil, da so v prvih mesecih letošnjega leta poslovali »okoli ničle«.