Plaz v Dupleku ogroža pet hiš

Ob današnjem ogledu nihče ni menil, da bi lahko bili stanovalci kakorkoli ogroženi, zato jim doslej niso svetovali evakuacije.

Objavljeno
19. marec 2013 14.12
Posodobljeno
19. marec 2013 14.12
fmi_kamniti plaz
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Duplek - Deževno vreme in topljenje snega sta med vzroki za to, da plaz v naselju Ciglence v občini Duplek ogroža pet stanovanjskih hiš.

Kot je za STA povedal dupleški župan Mitja Horvat, bodo o drugih vzrokih za plaz več povedali strokovnjaki, ki jih pričakujejo, za zdaj pa stanovalci lahko ostanejo v svojih hišah.

"Razmere na oko izgledajo dokaj resne. Ogroženih je pet hiš, ki se jih dotika plaz. Že v sredo pride strokovnjak, ki si bo ogledal razmere in pripravil geomehansko poročilo ter elaborat, na podlagi tega pa se bomo lahko odločili za prve ukrepe, nato pa tudi, kako se bomo lotili sanacije," je dejal Horvat, ki ocenjuje, da vse skupaj ni kritično, vendar zadevo jemljejo zelo resno.

Kot je še povedal, ob današnjem ogledu nihče ni menil, da bi lahko bili stanovalci kakorkoli ogroženi, zato jim doslej niso svetovali evakuacije.

Prav zato pa so se odločili poklicati strokovnjake, ki bodo povedali, ali so hiše primerne za bivanje, ali pa bodo prizadetim morali poiskati nadomestna bivališča.