Po cestarjih prevzel še radio

Romana Moškotevc lani kupil VOC Celje, zdaj pa še večinski delež Štajerskega vala.

Objavljeno
15. januar 2014 20.55
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Šmarje pri Jelšah - Najstarejši regionalni radio v Sloveniji je dobil novega večinskega lastnika. To je z nakupom 47,2-odstotnega deleža od KD Kapitala postala Skupina Ahac v lasti Romana Moškotevca.

Skupina Ahac je že prej v Štajerskem valu imela 26,4-odstotni delež, z nakupom pa ga je povečala na 73,6 odstotka.

Štajerski val so poslušalci nekoč poznali pod imenom Radio Šmarje pri Jelšah. A vrsto let najbolj poslušan regionalni radio v državi je po 61 letih oddajanja in več menjavah vodstva in lastništva po prepričanju novega lastnika nujno potreben finančne sanacije in programske osvežitev.

»Kot družbenik podjetja sem se odločil, da moram radiu dati nov elan, zato sem odkupil delež, ki nam bo zagotovil realizacijo naše vizije,« pravi direktor skupine Ahac Roman Moškotevc. Napoveduje svežo programsko podobo, ki bo temeljila na tradiciji radijske postaje, na kateri so se oblikovali in postali priljubljeni mnogi domači radijski glasovi in številni novinarji, hkrati pa bodo zdaj program prilagodili globalnim medijskim trendom.

Moškotevčev prevzem večinskega deleža radia je zanimiv tudi v luči drugih naložbenih aktivnosti Skupine Ahac. Moškotevc je namreč lani kupil tudi peskokop na Stranicah, od družbe CM Celje v stečaju pa večinski delež v družbi Vzdrževanje in obnova cest (VOC) Celje.