Podjetno razmišljanje v Šolskem centru Celje

Čezmejne aktivnosti naj bi doprinesle k izboljšanju in popularizaciji strokovnih programov srednjih šol.

Objavljeno
03. april 2014 14.54
lvi-lesarji
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje

Celje - Šolski center Celje je s štirimi partnerji vključen v projekt Spirit, katerega cilj je izboljšati konkurenčnost malih in srednjih podjetij in obrtnikov. Pričakujejo, da bodo čezmejne aktivnosti, v projektu namreč sodelujeta tudi Srednja strokovna šola Varaždin in Agencija za razvoj Varaždinske županije, doprinesle k izboljšanju, večji prepoznavnosti in popularizaciji strokovnih programov srednjih šol.

Projekt je vir informacij o možnostih ustanavljanja lastnih podjetij in bo pomagal tudi pri razvoju podjetniških idej. Vrednost je dobrih 250 tisoč evrov, od tega bo 85 odstotkov evropskih sredstev, 10 odstotkov bo iz slovenskega državnega proračuna, pet odstotkov pa bodo prispevali partnerji v projektu.

V pripravi deset kratkih filmov

Mateja Zorko iz Šolskega centra Celje je povedala, da bodo v projektu Spirit lahko spremljali izvajanje izbranih 39 projektov na območju Obsotelja in Kozjanskega, kjer bo za dodaten razvoj na področju podjetniške dejavnosti v okviru Spirita skrbela Razvojna agencija Sotla.

Kot je še povedala Zorkova, je cilj šole, da mlade spodbudijo k podjetnemu razmišljanju in jih povežejo z nekaterimi ustanovami, ki bi jim lahko pomagale razvijati poslovne ideje.

Spirit pa je pomemben tudi za šolo in zaposlene, je še dodala: »Na drugi strani je cilj, da spodbudimo tudi šole delati drugače - bolj inovativno, ustvarjalno, usmerjeno k raznolikosti dijakov, ki individualnemu pristopu do dijakov.«

V projektu bo tako nastalo med drugim deset kratkih filmov s sloganom »Ni izgovora - tudi ti zmoreš«. »S filmi bomo mlade povezali z uspešnimi posamezniki, ki s svojim zgledom navdušujejo in dokazujejo, da je kljub težkim časom mogoče uspeti,« je zaključila Zorkova.