Podmežakla vzdihovala za Kopitarja

V športni dvorani Podmežakla je dvesto navijačev danes zjutraj zaman držalo pesti za Kralje na poti do naslova prvaka NHL.

Objavljeno
12. junij 2014 07.23
Posodobljeno
12. junij 2014 07.40
Finale NHL Podmežaklo
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice – V športni dvorani Podmežakla zbrana dvestoglava druščina je danes zgodaj zjutraj spet držala pesti za Anžeta Kopitarja in njegove Los Angeles Kings, ki so se merili z New York Rangers v četrti tekmi finala najmočnejše hokejske lige na svetu NHL. Razloga za slavje navijači Kraljev še niso imeli, zato se bodo Podmežaklo vrnili v soboto zgodaj zjutraj.

Spet so se slišali globoki vzdihi navijačev, ki jih Podmežaklo že dolgo ni bilo slišati. Vendar niso bili tako glasni, kot ob slovenskih hokejskih spektaklih v Podmežakli, niti tako kot pred dvema letoma, ko so razplet finala lige NHL spremljali na Kopitarjevi domači Hrušici. Takrat so namreč organizatorji na Hrušici ogled zadnjih dveh finalnih tekem Kopitarjevih Kraljev zaradi prevelikega zanimanja - četrto finalno tekmo je tedaj spremljalo okoli tisoč navijačev - odpovedali.

V dvorani Podmežakla je prostora dovolj, vendar so jeseniški navijači ugotavljali, da navijačev s Hrušice ni bilo na Jesenice, prav tako ni bilo navijačev iz drugih delov Slovenije, ki so na Hrušico v velikem številu prišli pred dvema letoma. Očitno je bilo pričakovanje prvega naslova prvaka NHL za številne precej bolj mikavna kot letos, ko se Kralji borijo za drugi naslov v treh sezonah.

Dvorana Podmežakla - valilnica hokejskih virtuozov

V številnih razpravah so navijači ugotaljali, da so Jesenice s Podmežaklo dobile lepotico med športnimi dvoranami, ob tem pa se spraševali kam je zašel jeseniški in z njim slovenski hokej. Letos je slovenska reprezentanca z jedrom igralcev iz jeseniške hokejske šole dosegla skoraj neverjetno sedmo mesto na olimpijskem hokejskem turnirju. Anže Kopitar kot največji sin te šole se bori za prvaka lige NHL, Rok Tičar, Aleš Kranjc, Robert Sabolič in Žiga Jeglič so se v finalu nemške lige potegovali za naslov prvaka, slednja sta ga z Ingolstadtom tudi osvojila, Robert Kristan je igral v finalu slovaške lige, Sabahudin Kovačević je osvojil naslov kazahstanskega prvaka, ... Sliši se skoraj neverjetno, vendar je to njihov prvi hokejski dom.

Navijači Jesenic se na potop jeseniškega hokeja, ki še vedno zgolj životari (v »lepotici«!), praktično sploh niso odzvali, zato tudi ne preseneča, če si je današnjo tekmo - dve leti po prelomnih dogodkih v jeseniškem hokeju - ogledalo manj pristašev hokeja kot na Hrušici.

Grafit v predoru pod železniško postajo na poti proti Podmežakli Vrnte nam hokej nazaj, banda hudičeva je morda le še zadnji, obupni klic navijačev za jeseniški hokej.