Podžupan napihal, a ostaja na položaju

Koprski župan Aleš Bržan ne bo predlagal odstopa podžupana Janeza Starmana, čeprav je ta vozil pod vplivom alkohola.
Fotografija: Koprski župan Aleš Bržan se ne namerava odreči svojemu podžupanu, saj meni, da je storil napako, ki je ne bo ponovil. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Koprski župan Aleš Bržan se ne namerava odreči svojemu podžupanu, saj meni, da je storil napako, ki je ne bo ponovil. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

»Podžupan Mestne občine Koper Janez Starman me je v nedeljo obvestil, da mu je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Za prekršek se mi je opravičil in za svojo napako prevzel polno odgovornost. Ponudil je tudi možnost odstopa, a se za prekinitev sodelovanja v tem trenutku nisem odločil,« je prek facebooka sporočil koprski župan Aleš Bržan.

Dodal je, da se zaveda, da bo nekatere občane s to svojo odločitvijo razočaral in celo razjezil, »še zlasti v sedanji kulturi izključevanja, ki posameznikom ne dopušča več zmotljivosti«. Nadaljeval je, da se zaradi ene napake ni pripravljen odpovedati izvrstnemu podžupanu in sodelavcu, ki je v zadnjih štirih letih pomembno prispeval k uspešnemu delovanju občine in aktivno sodeluje v številnih projektih, ki jih nameravajo izpeljati v tem mandatu.

»S to svojo odločitvijo nikakor ne želim zmanjšati teže njegovega prekrška, za katerega mora biti in bo ustrezno kaznovan. Od svojih sodelavcev tudi v njihovem prostem času pričakujem boljšo presojo. Prepričan pa sem, da gre za napako, ki je ne bo ponovil, in da bo svoje delo tudi v prihodnje opravljal zelo kakovostno,« je pojasnil svojo odločitev.

Janez Starman je tudi predsednik Odvetniške zbornice Slovenije.

Preberite še:

Komentarji: