Pogrešanega planinca še niso našli

Na območju Grintovca že tretji dan iščejo Domna Lazarja. ​Iskanje je za danes zaključeno, aktivnosti se bodo nadaljevale, ko bodo to dopuščale razmere.
Fotografija: Pogrešani Domen Lazar. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Pogrešani Domen Lazar. FOTO: Osebni arhiv

Na območju Grintovca poteka iskalna akcija za pogrešanim 39-letnim Domnom Lazarjem z območja Dolenjske. Nazadnje se javil v petek ob približno 10. uri, ko naj bi bil med Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu in Grintovcem na kamniški strani, sporoča policijska uprava Kranj. 

Lazarjevo vozilo so našli v Kamniški Bistrici. Pogrešani planinec naj bi bil opremljen z derezami, cepinom in rdečo čelado, oblečen pa v temno modro jakno. Policija prosi za informacije na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Teren so v petek zvečer in ponoči pregledovali gorski reševalci, potem so se jim priključili še kranjski gorski reševalci. Iskanje se je nadaljevalo tudi v soboto in nedeljo. V nedeljo so kranjski gorski reševalci in gorska policijska enota peš pregledovali območje Grintovca in iskali pogrešanega. Razmere na terenu so bile zelo zahtevne, iskanje pa sta znova ovirala megla in zelo spolzek teren. Dlje časa se je teren predoval tudi z dronom.

Pogrešanega niso našli. Iskanje bodo nadaljevali ob izboljsanju razmer.

Preberite še:

Komentarji: