Polka Bošković napovedala, da bo nova županja Kopra

Izstopila bo iz stranke SMC, ki je ni predlagala za kandidatko za županjo, čeprav jo je podprlo sto od 130 članov te stranke v Kopru.

Objavljeno
21. avgust 2014 15.58
šuligoj Polka Bošković - notarka
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper − Polka Bošković bo nova županja Kopra − tako bi lahko sklepali po njenih izjavah na današnji tiskovni konferenci, na katero je prišlo 55 njenih podpornikov. Povedala je, da je tuja agencija opravila anketo javnega mnenja na 1100 koprskih volivcih, ki so jasno izrazili pripravljenost, da jo podprejo za županjo. Ni pa povedala ne imena agencije niti njenega sodelavca (sodelavke), ki bo odgovoren za stike z javnostjo.

Povedala je, da je Koper »talec in mučenik«, da je »čas za osvoboditev oropanega mesta«, čas za »dostojanstvo in pravičnost« v njem. Njej, njenim sodelavcem, prijateljem in družinskim članom grozijo in jih ustrahujejo, odkar je jasno, da bo zmagala. Ni hotela povedati konkretneje kako in kdo, jih je pa kazensko ovadila. Pojasnila je, da je pred dobrim tednom res spremenila uradni naslov in se iz Ankarana preselila v nekaj sto metrov oddaljene Hrvatine (ki ostajajo v koprski občini), vendar stanovanje tam še ureja.

Povedala je, da bo še danes izstopila iz stranke SMC, ki je ni predlagala za kandidatko za županjo, čeprav jo je podprlo sto od 130 članov te stranke v Kopru. »Podporo sta mi po verjetnem posvetu z odhajajočim županom Kopra odrekla celo poslanca Marko Ferluga in Lilijana Kozlovič. To dejanje spominja na zgodbo o Trojanskem konju.« Huda je na Kozlovičevo, ker naj bi ji prav Bošković s podporniki omogočila tako visoko izvolitev v državni zbor, potem pa je pozabila na dogovore. Novinarjem je razdelila dokument, da je Kozlovičeva še 20. junija letos pristopila v njeno društvo »Združeni«. Kljub iztopu iz SMC bo še vedno podpirala Mira Cerarja. Zdaj pa mora zbrati 393 glasov podpore za kandidaturo. Ko bo izvoljena, se bo na »lep, kulturen in prijazen način« dogovorila s predstavniki občine Ankaran, da se občini spet združita, saj je Ankaran po njenem postal občina samo zaradi nemogoče politike Borisa Popoviča.