Zjutraj je na Gorenjskem celo snežilo

Čez dan bo topleje, meja sneženja se bo postopoma dvignila nad tisoč metrov nad morjem.

Objavljeno
26. april 2016 10.46
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana − Danes bo na vzhodu delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Meja sneženja se bo postopoma dvignila nad tisoč metrov nad morjem. Pihati bo začel jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli osem stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno, padavine se bodo sredi dneva in popoldne razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne in zvečer se bo od severa ohladilo, meja sneženja se bo ponekod spustila pod 700 metrov nad morjem. Zapihal bo severni do severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od dve do osem, ob morju 12, najvišje dnevne v južni Sloveniji še od 12 do 17, v severni pa le od pet do deset stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bo delno razjasnilo. Zjutraj bo ponekod slana, po nekaterih kotlinah bo nastala megla. V četrtek in petek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo posamezne plohe.

Na Gorenjskem tudi snežinke


Na Gorenjskem v je današnjem jutru marsikje naletaval sneg, a v Kranji Gori ga zdaj niti na smučiščih ni več. Na vzhodu države so bile nočne temperature nekaj stopinj pod ničlo. Tudi jutranje so za ta čas precej nizke, saj se marsikje še vedno gibljejo le malo nad ničlo, navaja Agencija RS za okolje (Arso).