Poplavljenih več regionalnih in lokalnih cest

Trenutno zaprt izvoz Škofljica proti Ljubljani. Železniški promet je prekinjen na relaciji Grahovo-Podbrdo.

Objavljeno
09. november 2014 10.43
Poplave
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Zaradi poplavljenih ali poškodovanih cestišč je neprevoznih več cest po Sloveniji, predvsem na območjih osrednje Slovenije, na Notranjskem, Štajerskem in v Zasavju. Železniški promet je prekinjen na relaciji Grahovo-Podbrdo.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste voznike opozarjajo, naj vozijo previdno in upoštevajo postavljeno signalizacijo.

Kot navajajo na spletni strani, je trenutno na dolenjski avtocesti zaradi vode na cestišču zaprt izvoz Škofljica proti Ljubljani.

Na območju osrednje Slovenije so poplavljene regionalna cesta Ig-Tomišelj-Jezero ter lokalne ceste na Ljubljanskem barju in na območju naselja Želimlje.

Poplavljeni sta tudi cesti Rova-Dolenje in Mihov Štradon v Ljubljani.

Na Notranjskem so poplavljene regionalne ceste Bloška Polica-Nova vas med Bloško Polico in Glino ter Bloška Polica-Pudob.

Poplavljenih in zaprtih je tudi več lokalnih cest na Notranjskem ter na območju občin Dobrepolje in Grosuplje.

Na Štajerskem so poplavljene nekatere ceste na območju Laškega, v Zasavju pa lokalne ceste Hrastnik-Radeče, Jevnica-Senožeti na mostu čez Savo ter Sava-Mošenik-Šentlambert.

Zaradi poplavljenega cestišča na hrvaški strani je zaprt tudi mejni prehod Babno Polje.

Slovenske železnice pa na svoji spletni strani navajajo, da se je zaradi obilnih padavin stanje nestabilnih brežin poškodovanega mostu Grahovo bistveno poslabšalo, zato je most do nadaljnjega zaprt in s tem prekinjen ves železniški promet na goriški progi, in sicer na relaciji Grahovo-Podbrdo.

Zapora bo predvidoma trajala vsaj do ponedeljka, 10. novembra, popoldan, navajajo na Slovenskih železnicah. Na tej relaciji je organiziran nadomestni avtobusni prevoz.