Popoldne prve snežinke

Obeta se od 10 do 20 centimetrov snega, na Primorskem in Dolenjskem dež. Previdno na cestah.

Objavljeno
29. januar 2015 11.54
mpi/Promet
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA

Ljubljana − Danes popoldne se državi obetajo prve snežinke, na Primorskem in Dolenjskem tudi dež. Kot so zapisali na Agenciji Republike Slovenije za okolje, se nam popoldne predvsem v zahodnih krajih obetajo rahle padavine, ki se bodo zvečer nekoliko okrepile in se v noči na petek razširile nad večji del Slovenije.

Sprva bo rahlo snežilo, nato bo sneg predvsem v južni in deloma vzhodni Sloveniji prehajal v dež. Najvišje dnevne temperature bodo od −1 do 5, ob morju do okoli 8 stopinj Celzija. Jutri dopoldne se bodo padavine krepile, deloma bo deževalo, deloma snežilo. Popoldne bo dež povsod v notranjosti države prešel v sneg.

Popoldne bo zapihal severni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od −3 do 2, na Primorskem od 4 do 6, najvišje dnevne od −1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Padalo bo tudi v soseščini

V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno. Predvsem v Furlaniji, ob Jadranu in v Gorskem kotarju bodo popoldne že padavine. Ob Jadranu bo začel pihati jugo.

Jutri bo oblačno, padavine bodo čez dan zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu in v notranjosti Hrvaške bo sprva deževalo, zvečer pa bo tudi v notranjosti Hrvaške dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter.

Po večjem delu države bo zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, ponekod, kjer bo dežja manj, tudi od 25 do 30 centimetrov.

Previdno na cestah

Policija pred prihajajočim sneženjem opozarja na zimske razmere v prometu, zato voznike opozarjajo na ustrezno pripravo vozila na zimo, dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil in strpnost v prometu. V pričakovanih zimskih razmerah naj vozniki upoštevajo daljši čas potovanja, zato se od doma odpravite prej kot običajno.