Portorožani ujetniki razkopanih cest

Dobra in slaba plat razkopanih cest v Portorožu − za asfaltirane ceste je treba nekaj časa potrpeti

Objavljeno
14. maj 2014 21.37
Belokriška cesta
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Portorož − Včeraj je Portorožane zaradi treh zaprtih cest grabil občutek klavstrofobije in se je zato nekaj nezadovoljnežev obrnilo na novinarje po pomoč. Cesta proti Valeti je bila zaprta, na Belokriški cesti so zaradi »hidravličnih izboljšav« že dva meseca izredne razmere. Za nameček se je cestarskim podvigom pridružila še zapora ceste Obala skozi Portorož.

Predstavniki občinske uprave so od izvajalcev del, ki so pred petimi leti prenavljali cesto skozi Portorož, uveljavili reklamacijo. Na novem asfaltu so se po nekaj letih pojavile grbine, luknje in razpoke. Za slabo izvedena dela je bilo odgovorno Primorje. Ker je zanj dala bančno garancijo NKBM, je mariborska banka v tem primeru tudi prevzela vodenje postopka sanacije cestišča, izbrala za izvajalca Grafista, dela (vredna 80.000 evrov) bodo opravljali do predvidoma 25. maja. Promet skozi Portorož je oviran, vzdolž ceste so ostali začasno tudi brez nekaj deset parkirnih mest. Toda upravljavci ceste bodo lahko opravili še nekaj lepotnih popravkov in čez deset dni bomo imeli spet nekoliko bolj urejen kraj.


Včeraj so delavci CPK asfaltirali krožišče Valeta, ki so ga slabo uredili pred dvema letoma, saj je bila asfaltna površina povsem nagubana in neprimerna za promet. Jutri pa bodo delavci Grafista po več kot dveh mesecih del (in po nekajdnevni zamudi) začeli asfaltirati 1035 metrov Belokriške ceste. Domačini bodo po dolgih letih le dočakali asfalt na obeh polovicah ceste, saj je bila prevečkrat pokrpana in z vseh strani »prerešetana«. Sprva so odgovorni iz DRI (ki vodijo inženiring) trdili, da bodo asfaltirali samo en vozni pas. Vendar so na občini zahtevali, da morata biti na novo asfaltirana oba. Kasneje so ugotovili, da je projekt to tudi predvidel, in tako bo že čez nekaj dni tudi Belokriška vsaj v tem delu nekoliko prijaznejša do voznikov.