Pozor, kolesarji na gorenjski avtocesti

Tudi danes na cestah zgoščen promet in zastoji.

Objavljeno
18. avgust 2013 11.57
gneča, koper, zastoj, dekani
Ti. Kr., Ma. F., Delo.si
Ti. Kr., Ma. F., Delo.si

Ljubljana - Na prometno-informacijskem centru opozarjajo, da po gorenjski avtocesti od Podtabora proti Ljubljani vozijo kolesarji, zato priporočajo previdnost. Promet je sicer oviran tudi na nekaterih drugih cestah po državi, prav tako je povečan na mejnih prehodih v smeri iz Hrvaške proti Sloveniji.

Zaradi prometne nesreče pred cestninsko postajo Log proti Ljubljani je promet oviran, daljši zastoj pa nastaja že pred Vrhniko. Zaradi okvare vozila zastoj nastaja tudi pred priključkom Bertoki.

Trikilometrski zastoj je nastal pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji. Na prometno-informacijskem centru voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, priporočajo, naj uporabijo izvoz Lipce, vozniki, namenjeni proti Avstriji, pa naj raje uporabijo prehode Korensko sedlo, Ljubelj ali Rateče.

Gost promet z zastoji je še na cestah od Portoroža proti Kopru ter od Šmarij proti Kopru. Povečan promet pa je pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje iz smeri Hrvaške proti Sloveniji.