Profestival: »Sanirajmo banke, dvignimo prihranke«

Protestniki bodo pričakali politike ob prihodu s slavnostne seje v državnem zboru.

Objavljeno
20. december 2013 21.13
Protestival
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Pred drevišnjo osrednjo državno slovesnostjo v Cankarjevem domu pred njim v okviru Protestivala poteka t. i. ljudska proslava. Na shodu je trenutno zbranih približno 60 ljudi ob lutki, ki simbolizira smrt ter svečkah, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Sledil bo še pohod do bank ter ponoven prihod pred Cankarjev dom, kjer bodo pričakali politike ob prihodu s slavnostne seje DZ.

Protestniki imajo s seboj nekaj transparentov. »Raje denar v nogavice, kot v korita za prasice,« piše na enem izmed njih. Poleg tega pa še »Sanirajmo banke, dvignimo prihranke.«

Svečke so prižgali za »mašo za pujse«, je za STA dejal Rok Gros, ki pravi da je ustanovitelj čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja.

Eden od podpornikov Protestivala Matija Solce pa je poudaril, da želijo politike seznaniti z realnostjo ljudstva, saj so po njegovih besedah od nje močno oddaljeni.

Organizatorji ne pričakujejo zelo veliko ljudi, želijo pa preizkusiti nov medij - mini TV studio, ki bo dostopen tudi na spletu.

Protestival se je začel ob 18. uri s shodom na ploščadi pred NLB. Dogajanje pa spremlja protestniška glasba.

Udeleženci Protestivala se bodo podali na pohod do bank, nato pa bodo na ploščadi pred NLB pričakali politike, ki bodo šli na državno proslavo v Cankarjev dom.