Protestni shod je vendarle bil tudi na Ptuju

Na Ptuju so stavkajoči učitelji z žvižgi pričakali ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turka.

Objavljeno
18. april 2012 15.43
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota
Ptuj - Čeprav je bilo še včeraj slišati, da naj bi imeli organizatorji protestnega shoda stavkajočih javnih delavcev na Ptuju težave z dovoljenji oziroma soglasji za zborovanje, so danes pet pred dvanajsto le-ti skoraj do konca napolnili Mestni trg pred mestno hišo v središču Ptuja.

»Smo pripravljeni popustiti tudi pri plačah, a prej mora država poskrbeti, da ne bodo milijoni in milijoni javnega denarja odtekali v zasebne žepe, « je med drugim na zborovanju dejal Miran Kumer, na stranpota privatizacije zdravstva in hude finančne posledice za navadne ljudi pa je opozoril Danilo Muršec. »To, kar je Janševa vlada leta 2006 počela z javnim zdravstvom, danes počne s šolstvom,« je še dejal in takšno početje označil kot začetek razgradnje javnega šolstva.

»Nobena neoliberalistična vlada nikoli ne postavlja v ospredje človeka, ampak kapital. Upam si napovedati prihodnost: po razsutju javnega sektorja se bo vlada lotila delovne zakonodaje, zato da bo lastnikom kapitala omogočila lažje odpuščanje delavcev v gospodarstvu,« je dejal.