Pustolovski park popolnjuje bovško ponudbo

Tri različne proge zajemajo 30 različnih elementov na različnih višinah.

Objavljeno
23. junij 2017 10.20
Blaž Močnik
Blaž Močnik

Slovensko središče športov in aktivnosti v naravi je ob obstoječi ponudbi dobilo še Pustolovski park Bovec, kjer obljubljajo, da bodo na svoj račun prišle vse kategorije adrenalinskih odvisnikov. 

Pustolovski park je zadnja naložba družinskega podjetja Bovec šport Center, ki je park v treh letih umestilo v prej zaraščen gozd ob spodnji postaji kaninske krožnokabinske žičnice. Za zdaj so postavili otroški del parka, kamor se lahko na višino do največ enega metra povzpnejo že otroci od tretjega leta starosti. Naslednji dve progi sta zahtevnejši. Akcija se začne s spustom po 53 metrov dolgi jeklenici, nadaljuje s kombinacijo preizkušnje ravnotežja, izzivom višine do 12 metrov in dodatnima ziplinoma.

Proga extreme je speljana v samih krošnjah dreves. »Za povprečnega obiskovalca bo težava že višina. Potem so tu problemi z ravnotežjem, ker so posamezni elementi tako zasnovani, da ni nič popolnoma stabilnega pod nogami in je treba previdno prehajati čez vse ovire. Nekaj je tudi napornih elementov, kjer si dosti pomagamo tudi z rokami,« pojasnjuje direktor Filip Hrovat: »V prihodnji sezoni računamo na še deset dodatnih postaj za najstniške obiskovalce od 10. do 15. leta starosti.«

Ponudbe za družine še manjka

Park je poleg dveh zipline parkov v dolini Krnica pod Kaninom in v soteski Učje ter parka pustolovskih doživetij ob potoku Gljun in slapu Virje novost, ki so jo obiskovalci pogrešali. »To je pomembna turistična pridobitev, saj bo omogočal doživetja vsem segmentom obiskovalcev. Destinaciji bo zagotavljal novo dodano vrednost, ker posebno pozornost namenja najmlajšim in s tem pomaga zapolnjevati še dokaj prazen prostor na področju bovške ponudbe, namenjene družinam. Ker park leži tik ob spodnji postaji žičnice Kanin, bo pomembno prispeval k oživitvi tega območja in graditvi manjšega, zaokroženega centra turistične ponudbe in dogajanja pri južnem vstopu v Bovec,« je zadovoljen direktor lokalne turistične organizacije Janko Humar.

Odvisno od posameznikovih sposobnosti je mogoče vse ovire premagati v največ uri in pol. Cena za odrasle je 25 evrov, za otroke pa 15. Za varnost je poskrbljeno, dodaja Hrovat: »Park je zgrajen po evropskem standardu in temu primerno smo tudi nabavljali material z vsemi zahtevanimi A-testi in naprave na zahtevan način tudi namestili. Na koncu seveda sledi tehnični pregled akreditiranega podjetja iz tujine, ker pri nas takšnih akreditacij nima nihče.«