Reke po Sloveniji naraščajo, Krka že poplavlja

V noči na sredo se bo meja sneženja spustila do nižin.

Objavljeno
15. februar 2016 19.16
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana - Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo, da se bo danes zvečer reka Krka začela razlivati na območju pogostih poplav v svojem spodnjem toku. Reka Ljubljanica na Ljubljanskem barju medtem že poplavlja.

Kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji bodo še naraščale. Ponoči in v torek lahko tudi nekatere druge reke na teh območjih poplavijo na območjih pogostih poplav.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je reka Krka v občini Kostanjevica na Krki v popoldanskem času že poplavila na območju pogostih poplav.

Meja sneženja se bo spuščala

Zvečer in v prvem delu noči bo oblačno s padavinami, meja sneženja pa se bo spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na Gorenjskem.

Jutri bo na Primorskem delno jasno, drugod bo oblačno. Popoldne in zvečer se bodo padavine od jugovzhoda spet razširile nad vso Slovenijo. V noči na sredo se bo meja sneženja ob močnejših padavinah v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin.

Padavine bodo ponehale šele v četrtek, ko bo nebo spet obsijalo sonce.