Šabeder uresničuje kadrovske napovedi

Vročena nova odpoved: Interna klinika ostala brez dolgoletnega direktorja.
Fotografija: Aleš Šabeder, generalni direktor kliničnega centra, menja poslovne direktorje nekaterih klinik. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Aleš Šabeder, generalni direktor kliničnega centra, menja poslovne direktorje nekaterih klinik. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Zlatko Lazarevič, poslovni direktor interne klinike, se mora v prihodnjih dneh odločiti, ali bo sprejel ponudbo za novo delovno mesto znotraj ljubljanskega kliničnega centra.

Generalni direktor Aleš Šabeder nadaljuje kadrovsko čistko med direktorji, o kateri smo v Delu poročali decembra. Tedaj je potrdil, da namerava zamenjati tri ključne direktorje. Poleg Lazareviča in Matjaža Tavčarja še Bojana Urana, ki je zadnje leto vršilec dolžnosti. Tavčar je kot direktor kirurške klinike decembra odstopil sam, medtem ko se Lazarevič – direktor z dvajsetletnim mandatom – menda ni dal odgnati povsem zlahka. Na napoved odpovedi pogodbe o zaposlitvi, v kateri so mu med drugim očitali, da ni dosegel poslovnega plana, je podal ugovor. Vodstvo UKC ga je zavrnilo in mu prejšnji teden prek zunanje odvetniške hiše vročilo odpoved pogodbe.


Petnajst dni za odločitev


Lazarevič je zdaj na dopustu in dogajanja ne komentira. Decembra je za Delo povedal, da interna klinika, ki jo vodi, posluje stabilno in dobro: »Po devetih mesecih smo v plusu. Ne vem, zakaj bi odstopil.« Ker torej ni odstopil sam, so mu odstop spisali v kadrovski službi UKC. Dolžni so mu bili ponuditi novo delovno mesto, saj ima pogodbo za nedoločen čas. Kaj naj bi v kliničnem centru počel v prihodnje, ni znano, saj je zadeva še v postopku in je ne morejo pojasnjevati. Lazarevič se mora v roku 15 dni odločiti, ali bo ponudbo sprejel, sicer začne teči odpovedni rok.

V sistemu kliničnega centra je menda prav ena od večjih kadrovskih anomalij ta, da imajo vsi direktorji pogodbo za nedoločen čas, medtem ko je pogodba generalnega direktorja vezana na čas trajanja mandata.


Malo denarja, veliko odgovornosti


In kdo bo po odhodih usidranih direktorjev prevzel vodenje klinik? Za vodenje kirurške klinike so pooblastili Teodorja Žepiča, poslovnega direktorja pediatrične klinike. Nekdanji direktor Tavčar je v UKC postal vodja službe za korporativno varnost. Od 11. januarja, ko je bila Lazareviču vročena odpoved, je za vodenje interne klinike pooblaščen Boštjan Plešec, poslovni direktor kliničnega inštituta za klinično kemijo in biokemijo.

Začetna osnovna plača poslovnega direktorja je uvrščena v 47. plačni razred, kar znaša dobrih 2600 evrov bruto.

Preberite še:

Komentarji: