Šestnajsta vinska kraljica je Martina Baškovič

Martina Baškovič se je že od otroštva srečevala z vinogradništvom in ga dodobra pozna.

Objavljeno
13. januar 2012 21.15
J. P., Murska Sobota
J. P., Murska Sobota

Radenci - Ob tem, ko Slovenija ne more nikakor dobiti mandatarja in nove vlade, je nocoj brez zapletov dobila novo, šestnajsto po vrsti, vinsko kraljico. Kraljica slovenskega vinskega kraljestva je za letos postala 24-letna študentka prava iz Krške vasi v občini Brežice Martina Baškovič.

Kraljevsko krono ji je predala lanskoletna kraljica Simona Žugelj.

Martina Baškovič je poleg tega, da se je že od otroštva srečevala z vinogradništvom in ga dodobra pozna, tudi učiteljica rolanja in glasbenica. Slednje je pokazala tudi na sami slovesnosti kronanja v hotelu Radin v Radencih, kjer je zaigrala skupaj z ostalimi člani edinega slovenskega citrarskega orkestra glasbene šole Brežice.

Sedaj bo eno leto v svetu in doma predstavljala slovenska vina, Slovenijo kot vinorodno deželo in promovirala kulturo pitja vina. Promocije in organizirane, bolj povezane prodaje slovenskih vin so se v zadnjem letu temeljiteje lotili tudi slovenski vinarji in vinogradniki, ki so se med sabo začeli povezovati in v tujini nastopati skupaj na vinskih sejmih in sicer. To je lahko zgled vsem drugim slovenskim proizvajalcem hrane, je na nocojšnji slovesnosti dejal slovenski kmetijski minister v odhajanju Dejan Židan, ki je skupaj z direktorjem Pomurskega sejma Janezom Erjavcem tudi okronal novo kraljico.