Severozahod države bodo zajela nevihte

Največ dežja bo v Posočju, Idrijsko-Cerkljanskem hribovju in zahodnem delu Gorenjske. Možen je hiter porast hudournikov.

Objavljeno
14. september 2015 10.12
Š. P., Delo.si
Š. P., Delo.si

Ljubljana − Danes bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačno, padavine se bodo dopoldne na severozahodu krepile in popoldne zajele tudi osrednje kraje. Vmes bodo tudi nevihte, največ dežja bo v Posočju, Idrijsko-Cerkljanskem hribovju in zahodnem delu Gorenjske. Ob nevihtah bodo možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Pri tem lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki.

Na vzhodu bo večji del dneva še deloma sončno, popoldne pa bo ponekod prehodno deževalo. Ob morju bo pihal zmeren jugo, drugod jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, v vzhodni Sloveniji in ob morju do okoli 26 stopinj Celzija.

Vremenska napoved

Jutri dopoldne bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno še deževalo. Popoldne bo delno jasno in večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodni Sloveniji in ob morju do okoli 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.