Sindikat in društvo novinarjev vabita na problemsko konferenco

DNS in SNS ugotavljata, da se rezmere v medijskih hišah vse bolj zaostrujejo.

Objavljeno
24. september 2015 15.32
Delo.si
Delo.si

Ljubljana - V Društvu novinarjev Slovenije in Sindikatu novinarjev Slovenije danes ob 18. uri organizirajo problemsko konferenco, ko bodo, kot pravijo, ocenili razmere v medijih in »poiskali predloge, kako se pripraviti in odzvati na črne dneve, ki so pred nami«.

Kot ugotavljajo, se namreč razmere v medijskih hišah vse bolj zaostrujejo: »Nedavne problematične kadrovske in programske spremembe na RTV, odpuščanja na Delu in Večeru, vseprisoten in pereč položaj prekarnih sodelavcev in očitne uničujoče posledice za kakovost medijskih vsebin, ki jih povzročajo vse bolj neurejene razmere v našem poklicu, so le vrh ledene gore težav, s katerimi se soočamo novinarji in stanovske organizacije.«

Komur ni vseeno, so še zapisali v vabilu, »ali bodo kvalitetno novinarstvo in mediji preživeli naslednja leta, ali nam bo uspelo obvarovati našo največjo vrednoto - novinarsko avtonomijo - ali pa bo naš poklic padel na raven zapisnikarjev«, naj pride na problemsko konferenco. Razpravo bodo odprli Primož Cirman, Kristina Božič, Mojca Zabukovec, Mario Belovič, Igor E. Bergant, mnenja in predloge pa bo k mikrofonu usmerjal Matija Stepišnik.