Skatepark nameravajo obnoviti za 300 tisočakov

Ker je mariborski skatepark v zelo klavrnem stanju, se je mestna občina le odločila za njegovo prenovo.

Objavljeno
30. september 2015 11.33
SKATE PARK
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor − Ta čas zanemarjeni mariborski skatepark na Taboru bo v prihodnjih letih vendarle dobil lepšo podobo, saj so se na občini lotili projekta njegove prenove. Njena vrednost je ocenjena na približno 300.000 evrov, pri čemer računajo tudi na evropska sredstva.

Mestni svet mariborske občine je pred dnevi že potrdil investicijski dokument, kar je po besedah vodje občinske projektne pisarne Tea Pajnika osnovni pogoj za poznejšo kandidaturo na razpise za evropske projekte. Kot je pojasnil Pajnik, želijo poskrbeti za rekonstrukcijo in obnovo obstoječega skate parka ob Osnovni šoli Tabor 2 v parku generacij ob Pekrskem potoku, ki je dotrajan, sedanji objekti pa so celo nevarni.

Obnova v treh letih?

»S tem bomo prenovili še enega od objektov, ki so potrebni za aktivnosti mladih v mestu ter za organizacijo domačih in mednarodnih urbanih športnih prireditev,« je povedal Pajnik. Predvideva, da bi projekt lahko uresničili v treh letih.

Po zamisli predstavnikov občine želijo prostor urediti tako, da bo privlačen na pogled tudi tistim, ki se z urbanimi športi ne ukvarjajo. Zato bodo zgradili infrastrukturo, ki bo na okolje delovala nevsiljivo in bo namenjena vsem generacijam.