Slovenijo je prekrila snežna odeja

Zaradi snega so na cestah posipne in plužne skupine. Voznikom priporočamo previdno vožnjo.

Objavljeno
03. januar 2016 09.44
Sneg
Ma. Ja.
Ma. Ja.

Ljubljana − Kot so napovedovali vremenoslovci, je Slovenijo ponoči prekrila nekajcentimetrska snežna odeja.

Največ snega so po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) ob sedmi uri zjutraj namerili na Voglu (22 centimetru), v Kočevju (17 centimetrov) in v Novem mestu (16 centimetrov). V Postojni in Črnomlju so namerili 15 centimetrov debelo snežno odejo, medtem ko je Vojsko in Ljubljano prekrila 13 centimetrska plast snega.

Po podatkih Agencije RS za okolje bodo padavine dopoldne povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo gradila snežne zamete. Ponekod v zahodni Sloveniji se bo popoldne delno razjasnilo, a le do ponedeljka, ko bodo po napovedih vremenoslovcev padavine čez dan znova zajele vso Slovenijo. Ob morju bo deževalo, drugod pa snežilo. V ponedeljek zvečer naj bi padavine znova ponehale, novo pošiljko pa lahko pričakujemo v torek.

Padavine bodo sredi dneva v torek in popoldne od jugozahoda znova zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj ponehale. Na Primorskem in v Beli krajini bo deževalo, drugod večinoma snežilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin.

Na cestah posipne in plužne skupine

Zaradi snega so na cestah posipne in plužne skupine, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Zaradi snega, so na cestah posipne in plužne skupine. Foto: Maja Jaklič/Delo

Zaradi snega je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan promet na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje. Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 ton z verigami.

Promet ponekod po državi ovira tudi burja, zaradi katere je za vsa vozila s ponjavami in hladilnike prepovedan promet na primorski hitri cesti med Cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo ter na regionalni cesti Razdrto - Ajdovščina.