Šoli v Senožetih bodo priprli vrata

Volivke in volivci so podprli občinski odlok in hkrati tudi zavrnili popolno zaprtje šole.

Objavljeno
18. september 2016 23.09
Šola v Senožetih
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Dol pri Ljubljani, Senožeti - Volivke in volivci so na današnjem referendumu v občini Dol pri ljubljani z večino glasov potrdili sklep tamkajšnjega občinskega sveta, ki je v marcu letos sklenil, da se šoli v Senožetih priprejo vrata.

To pomeni, da bo v podružnični osnovni šoli v Senožetih še naprej potekal pouk prvega in drugega razreda, učence tretjega, četrtega in petega razreda pa bodo vozili v šolo v Dolsko ali v matično šolo Janka Modra v Dol pri Ljubljani. Izpraznjeno učilnico namerava občina zdaj preurediti v vrtec. Referenduma se je udeležilo 1385 volivcev oziroma slabih 30 odstotkov. Občinski odlok je podprlo 741 ljudi, proti jih je bilo 638, šest glasovnic pa je bilo neveljavnih.

Vzporedno z naknadnim referendumom je potekal tudi posvetovalni referendumom z vprašanjem, ali ste zato, da se stavba šole v Senožetih v celoti nameni za predšolsko vzgojo in ukine podružnična šola. Za tak sklep je glasovalo 684 ljudi, proti 695, šest glasovnic je bilo neveljavnih. Dolski župan Janez Tekavc je za Delo povedal, da je z referendumskim izidom zadovoljen, saj bo občina le na tak način lahko delno omilila veliko prostorsko stisko v vrtcih. »Resnično si želim, da se zdaj prenehajo spori okrog šole v Senožetih. Referendumska odločitev volivk in volivcev mora biti za nas vse zavezujoča«.