Spoštovanje super zaposlenim!

V ponedeljek dodatno branje v Delu in Slovenskih novicah.

Objavljeno
05. oktober 2018 11.45
Posodobljeno
05. oktober 2018 11.47
V prilogi je reportaža z akcije super zaposleni. FOTO: Leon Vidic
G. K.
G. K.
Potem ko smo prvo leto izbirali najtoplejše domove starejših pri nas, lani super seniorje, smo letos v prilogi Super 50 pozornost namenili super zaposlenim. In jih v ponedeljek v okviru 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu nagradili. Bilo je lepo, veselo, spoštljivo do ljudi, brez katerih domov starejših ne bi bilo.
 
Sergio Gobbo ima morje poklicev. Fotograf, potapljač, oblikovalec, režiser … in še marsikaj je počel v živahnem, z morjem neločljivo povezanem življenju. A najmočnejši pečat je naj odtisnilo oblikovanje igrač.

Kaj se dogaja tukaj in zdaj? Seksualne afere, ki segajo desetletja v preteklost, ena najbolj vročih je Ameriška profesorica psihologije Christine Blasey Ford proti Brettu Kavanaughu, kandidatu za vrhovnega sodnika:
 
Sladkorna bolezen je neozdravljiva, lahko pa jo nadzorujemo. Kar posrečena pa je domislica o občutku zarjavelosti. S tem se po navadi misli na slabšo gibljivost sklepov in kosti. Ampak pogosto gre tudi za okrnjeno siceršnjo telesno zmogljivost in postopno pešanje organov oziroma vsega organizma.

Če imate krompir, boste imeli dolge jesenske počitnice. Če pa vse zmečete v en lonec, dobite enolončnico. A s polnim želodcem nikakor ne smete na ljubljanski maraton.
 
Evropa in Japonska pa sta si podali roke in se odpravili proti Merkurju.