Štajerska avtocesta zaprta zaradi hude prometne nesreče

Nesreča je bila usodna za 54-letnega voznika, državljana Poljske. Avtocesta je zaprta med priključkoma Dramlje in Celje vzhod v smeri proti Ljubljani.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo

Štajerska avtocesta je zaprta zaradi prometne nesreče med priključkoma Dramlje in Celje vzhod v smeri proti Ljubljani. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so bila v nesreči udeležena štiri vozila, za 54-letnega državljana Poljske je bila usodna.

Do nesreče v bližini počivališča Zima je prišlo nekaj pred 17.30 uro, in sicer na desnem voznem pasu, kjer je zaradi del na cesti nastala kolona. Kot so zapisali policisti, je omenjeni 54-letni voznik skupine vozil silovito trčil v stoječo kolono in dve tovorni vozili pred seboj potisnil še v tretje tovorno vozilo.

Povzročitelj nesreče je na kraju nesreče umrl. Poškodovana sta bila še dva voznika tovornih vozil, a naj bi po prvih podatkih šlo za lažje poškodbe. To je letos že tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Kot je sporočil Prometno-informacijski center za državne ceste, je promet na avtocesti preusmerjen preko počivališča Zima. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za 5 do 10 minut.

 

Komentarji: