Štirje kandidati za varuha pravic gledalcev in poslušalcev

Mandat zdajšnje varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Miše Molk se zaključi 30. aprila, so sporočili z RTVS.

Objavljeno
03. april 2013 17.24
mpi/ RTV
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Na javni razpis Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za delovno mesto varuha pravic gledalcev in poslušalcev so se prijavili štirje kandidati, so za STA pojasnili na RTVS. Kdo so kandidati, na javnem zavodu niso povedali, saj so njihova imena zaupna do odločitve generalnega direktorja o imenovanju varuha.

Mandat zdajšnje varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Miše Molk se zaključi 30. aprila, so sporočili z RTVS. Molkova je ob objavi razpisa povedala, da še razmišlja o tem, ali se bo prijavila.

Razpis za varuha se je sicer iztekel 22. marca. Za delovno mesto so se lahko prijavili kandidati s končano univerzitetno diplomo oziroma končano drugo bolonjsko stopnjo izobraževanja, ki imajo deset let delovnih izkušenj na področju medijev ter v javnosti dosegajo visok profesionalen in oseben ugled in zaupanje, so pri RTVS zapisali v razpisu. Kandidati so morali k prijavi priložiti tudi program dela oziroma vizijo razvoja razpisanega področja v mandatnem obdobju.

Kot je zapisano v pravilniku o delovanju varuha pravic gledalcev in poslušalcev, varuha imenuje generalni direktor RTVS na podlagi razpisa. Varuh je od programskega in poslovnega vodstva zavoda neodvisna funkcija.