Štrukelj javno sprašuje Janšo o njegovem tvitu

Glavni tajnik SVIZa sprašuje, ali Janšev sobotni tvit predstavlja uradno stališče slovenske vlade do demonstracij.

Objavljeno
21. november 2012 11.51
PROTEST SINDIKATI
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Danes je Branimir Štrukelj kot glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije in predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije na predsednika vlade RS Janeza Janšo naslovil javno pismo.

V njem sprašuje, ali gre Janšev sobotni čivk na twitterju neposredno po demonstracijah Za solidarno Slovenijo razumeti kot uradno stališče slovenske vlade do demonstracij, demonstrantov in njihovih jasno izraženih zahtev.

Štrukelj je tudi zapisal, da je premier z navajanjem Štrukljevih prejemkov, ki naj bi presegali celo predsednikove, načrtno zavajal, z ostalimi navedbami pa prestopil meje dostojnosti.

Janša je po njegovih besedah s takim zapisom demonstrante, člane SVIZ in člane Konfederacije sindikatov javnega sektorja označil za člane tolpe, hudodelske združbe.

Zapisal je še, da je omenjeni tvit začasno res uspel preusmeriti pozornost z jasnih sporočil demonstrantov, vendar pa bi bil štiri dni po demonstracijah čas za resen in argumentiran ter civiliziran odgovor.