Sunki vetra in močno deževje zajeli Slovenijo

Drevo je padlo na cesto pred mostom čez Sočo na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom.

Objavljeno
06. julij 2012 19.26
nevihta tolmin
Ni. Č., Delo.si, Bl. M., Tolmin
Ni. Č., Delo.si, Bl. M., Tolmin

Ljubljana - Po včerajšnjih močnejših nalivih, sunkih vetra in toči, nam tudi danes vreme ni prizaneslo. Padavine so namočile vso Slovenijo.

Po podatkih Agencije za okolje RS je nevihta trenutno v Portorožu, v Ljubljani pa po močni popoldanski nevihti še rahlo dežuje.

Na Obali je meteorna voda zalila Ribiško ulico v Izoli, zaradi močnega vetra in dežja pa je na Kopališko nabrežje padlo več manjših vej z dreves.

Močan veter je rušil pri Igu. Močan sunek vetra je podrl drevo ob Dolenjski cesti na Lavrici in Babnogoriški cesti v občini Škofljica. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjske hiše Pod Strahom.

Kleti je zalivalo in odkrikvalo strehe tudi na dolenjskem in vzhodni Sloveniji v Laškem.

Sunki vetra so povzročali preglavice v okolici Tolmina

Veter je podrl drevo in električni drog v središču Tolmina, medtem ko je drevo padlo tudi na cesto pred mostom čez Sočo na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom.

Zaradi večje skale na cestišču je bila zaprta tudi povezava do Tolminskih Raven. V vasi Soča na Bovškem je podrto drevje poškodovalo električno napeljavo, zaradi odlomljenih vej v drevoredu med Kobaridom in Robičem pa je bila slabo prevozna cesta proti itaijanski meji.

Zvečer se bo povsod zjasnilo

Ponoči bo precej jasno. Po nekaterih nižinah bo proti jutru nastala megla ali nizka oblačnost, ki pa bo kratkotrajna. Jutri bo precej jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna.

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 12, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo vroče

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. V ponedeljek popoldne in zvečer bodo v severnih krajih nastale posamezne nevihte.