Taufer trdi, da mu prisluškujejo

Predsednik DSP obtožil »podmladek« neke politične stranke, da prisluškujejo in kontrolirajo pošto.

Objavljeno
28. januar 2013 14.27
jsu_veno
Klara Škrinjar, notranja politika
Klara Škrinjar, notranja politika

»Blokirajo nam elektronsko pošto. Po šestkrat, sedemkrat moram poslati eno in isto pismo, ne dobivamo pisem, zgodi se, da se pokvari telefon,« je povedal Veno Taufer na tiskovni konferenci Društva slovenskih pisateljev (DSP).

»Prisluškovati so mi začeli novembra 1958, ko so zaprli Pučnika, zaradi članka v Reviji 57, katere urednik sem bil. Zasledovali so me in zasliševali. Leta 1989 je tega bilo konec, spet sem začel normalno dihati. Dober mesec nazaj pa se je v meni prebudil stari refleks,« je še povedal Taufer.

Predsednik DSP trdi, da prisluškujejo tako njegovemu osebnemu kot društvenemu telefonu. Pojasnil je tudi, da je njegova stacionarna številka objavljena v telefonskem imeniku in je zato »interesantna za Sovo ali kogarkoli na Telekomu, Mobitelu ali kjer koli že je«.

Taufer je domnevne prisluškovalce opisal kot »fante od nekega pomladka«. Tako da je »izvedel«, je rekel, vendar izjave ni želel specificirati. Po poročanju MMC RTV Slovenija je na to vprašanje odgovoril le: »Vprašajte jih.«

Taufer je obtožbe izrekel na novinarski konferenci DSP pred napovedano tribuno civilne družbe z naslovom Slovenska kultura sredi razpada vrednot, ki bo v četrtek v Ljubljani.