V Kotljah kmalu nova večnamenska dvorana

Temeljni kamen zanjo sta danes položila ravenski župan Tomaž Rožen in predsednik vlade Miro Cerar.

Objavljeno
16. junij 2017 16.23
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Kotlje − Pri podružnici Osnovne šole Koroški jeklarji v Kotljah so danes položili temeljni kamen za novo večnamensko dvorano. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

Večnamenska dvorana, ki jo bodo začeli graditi takoj po zaključku šolskega leta in končali do pomladi prihodnjega, ne bo namenjena le najmlajšim iz vrtca in osnovne šole v Kotljah, ampak tudi društvom in rekreativnim športnikom. Naložba bo presegla milijon in pol evrov. Večino sredstev bo občina morala zagotoviti sama, dobrih 400 tisočakov pa so dobili iz Eko sklada. 

»To je odlična investicija in lep primer sodelovanja med lokalno skupnostjo in državo,« je v Kotljah izjavil predsednik vlade Miro Cerar, ki je vesel, da bodo objekt gradili večinoma z lesom. 

Dvorano bo gradila ljubljanska družba Dema plus. Stal bo na občinskem zemljišču v bližini vrtca. Namenjena bo tudi kulturnim prireditvam v kraju. »Omogočila bo še bolj družabno življenje naših občanov,« je povedal ravenski župan Tomaž Rožen. 

V občini Ravne na Koroškem imajo sicer že sedem športnih dvoran, a so vse na Ravnah. Dvorana v Kotljah bo največja letošnja posamična naložba v ravenski občini.