V Kranju opravili z eno prometno zagato, obeta se nova

Zaradi obnove številnih cestišč v Kranju se obetajo novi zastoji, policija in mestno redarstvo pozivata k potrpežljivosti.
Fotografija: Gradbena dela na Delavskem mostu bodo potekala od 20. marca letos pa do konca marca 2020. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Gradbena dela na Delavskem mostu bodo potekala od 20. marca letos pa do konca marca 2020. FOTO: Jure Eržen/Delo

Po skoraj šest mesecev trajajoči zapori je danes ob 12. uri ponovno stekel promet po obnovljenem nadvozu čez Savski otok v Kranju. Odprtje mostu je zagotovo vesela novica za prebivalce Kranja, ki so v preteklih mesecih obtičali v številnih zastojih na obvoznih cestah. Kljub temu se v drugi polovici marca obetajo novi prometni zamaški, saj bodo pristojne službe zaradi prenovitvenih del uvedle polovično zaporo Delavskega mostu, ki je ena glavnih prometnih žil skozi mesto.
 
Ob odprtju nadvoza sta bila prisotna tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. Župan je pohvalil dobro pripravljenost policije in redarjev in pozval k strpnosti ter upoštevanju prometnih predpisov v času novih zapor, zagotovil pa je tudi ustrezno obveščanje.
 
Gradbena dela na Delavskem mostu bodo potekala od 20. marca letos pa do konca marca 2020, so sporočili s PU Kranj. Podaljšala se bo potovalna pot vsem osebnim vozilom, tovornim vozilom pa bodo vožnjo čez most prepovedali. Lahko pričakujemo, da se bo tovorni promet zaradi tega preusmeril na druge ceste, kar bo vlivalo na celoten prometni režim v Kranju.


Brez zastojev ne bo šlo

 
Kranjski policisti pozivajo voznike, naj bodo v času del potrpežljivi in naj dosledno upoštevajo prometna pravila v izogib nesrečam. »Vsaka nesreča za določen čas ohromi promet, tudi če so policisti zelo hitri pri odstranjevanju posledic, pa traja kar nekaj časa, preden lahko promet ponovno steče,« so zapisali.


 
Tako predstavniki policije kot redarstva pa so razložili, da usmerjanje prometa prve dni ne more biti optimalno. »Potrebnih bo nekaj dni, da identificiramo ključna mesta, ki povzročajo prometne zamaške, poleg tega pa se morajo tudi vozniki navaditi na spremenjeno prometno ureditev. Tako kot med zaporo obvoznice bomo tudi ob zapori Delavskega mostu preizkušali različne možnosti, zato da bi promet potekal čim bolj tekoče, brez zastojev pa verjetno ne bo šlo,« so še zapisali v izjavi medijem.
 
Policija ter medobčinski inšpektorat in redarstvo Kranj bosta urejala promet v jutranji konici in med popoldansko konico. Prav tako bodo prometni policisti spremljali zgostitev prometa na avtocesti Kranj (V) in v primeru zastojev obveščali DARS za postavitev ustrezne prometne signalizacije.

Komentarji: