V Kranju podpisali koalicijsko pogodbo

Stranke Več za Kranj, SMC, NSi, DeSUS, SD in Lista za razvoj Kranj so se zavezale, da bodo imele ničelno toleranco do korupcije.

Objavljeno
18. december 2014 20.21
Boštjan Trilar
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj – Stranke Več za Kranj, SMC, NSi, DeSUS, SD in Lista za razvoj Kranja, ki imajo v 33-članskem kranjskem mestnem svetu 22 svetnikov in svetnic, so v sredo podpisale koalicijsko pogodbo.

V njej so se med drugim zavezale, da bodo imele ničelno toleranco do korupcije in klientelizma, da je svetniška funkcija nezdružljiva z imenovanjem na funkcije članov poslovodstev organizacij, ki jih je ustanovila ali soustanovila MO Kranj, prizadevale pa si bodo tudi za sprejetje in upoštevanje etičnega kodeksa.

Kot je pojasnil župan Boštjan Trilar, je predlog etičnega kodeksa že pripravljen, po pridobitvi mnenja statutarno-pravne komisije pa bo predvidoma v obravnavi na januarski seji. Po sprejetju bo kodeks obligatoren za vse mestne svetnike, sestavljena pa bo tudi komisija, ki bo presojala o kršitvah in bo kršitelja lahko pozvala k odstopu.

Kranj naj bi po dosegljivih podatkih tako postal prva mestna občina v Sloveniji s sprejetim etičnim kodeksom oziroma se bo pridružil 17 manjšim občinam, ki so takšen kodeks sprejele v letu 2013.