Ponoči bo marsikomu spanec grenila napovedana vremenska fronta

Nevihtna aktivnost se bo zavlekla pozno v noč. Pojavljali se bodo tudi močan vetrovni piš in strele.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo

Po dnevu premora in stanovitnega vremena se je danes v Slovenijo znova vrnilo nevihtno vreme, ponekod znova toča. Arso je za popoldne, zvečer in prvi del noči na četrtek znova objavil oranžni alarm. Krajevna neurja bodo možna v večjem delu Slovenije, so zapisali.

Da bo ponoči marsikomu spanec grenil prihod napovedane vremenske fronte, poroča tudi portal Neurje.si. Močnejša nevihta se je že zvečer bližala Koroški, nevihtna aktivnost pa se bo zavlekla pozno v noč. Pojavljali se bodo tudi močan vetrovni piš in strele.

Popoldne nevihtno na jugu države

Popoldne je bil na udaru predvsem jug države. Uprava za zaščito in reševanje je navedla več intervencij, ki so zahtevale večji obseg aktivnosti. Potrebne so bile na območjih Ilirske Bistrice, Idrije, Dobrepolja, Kočevja, Šentjerneja in Metlike.

Enote gasilcev so na prizadetih območjih prečrpavale vodo iz zalitih prostorov stanovanjskih, poslovnih in gospodarskih objektov, očistile več meteornih jaškov ob vozišču in zavarovale zaradi vetra poškodovan drog za elektro vodnike.

Gasilci so morali posredovati tudi zaradi udara strele, in sicer v občinah Idrija, kjer je strela udarila v drevo, in Kočevje, kjer je strela udarila v stanovanjski objekt.

O nevihtnem vremenu so popoldne poročali od Ilirske Bistrice do Dolenjske. 

Kako kaže?

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, na zahodu tudi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V petek bo povečini sončno, v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha, v soboto pa bo pretežno jasno.

Komentarji: