Zastoj pred Karavankami, gneča ponekod na prehodih

Nevšečnosti na cestah povzročajo nevihte. Na PIC voznike opozarjajo, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Objavljeno
15. avgust 2016 11.34
kolene
Ma. F., Ma. Ja.
Ma. F., Ma. Ja.

Ljubljana − Kot je bilo pričakovano, na današnji praznični ponedeljek na cestah po državi že prihaja do gneče, nastajajo tudi zastoji. V popoldanskih in večernih urah bo promet predvidoma povečan predvsem proti notranjosti države.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj nastal pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je kolona vozil dolga približno dva kilometra. Na PIC vznikom, ki vozijo v smeri Kranjske Gore, priporočajo izvoz Jesenice - vzhod. Približno pol kilometra dolg zastoj je nastal pred mejnim prehodom Šentilj v smeri Avstrije, o gneči pa poročajo tudi s ceste Bled - Lesce na Bledu.

Nekaj gneče beležijo tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Dragonja in Starod za vstop v državo čakajo približno 20 minut, na mejnem prehodu Gruškovje pol ure, na mejnem prehodu Zavrč pa 15 minut.

Medtem pa nevšečnosti na cestah po Sloveniji povzročajo tudi nevihte. Na PIC voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Zaradi plazu je na avstrijski strani zaprt prelaz Ljubelj.