V Riku stekla proizvodnja v manjšem obsegu

Proizvodnjo so preselili v drugo Rikovo halo, v sredo bodo začeli delati v  polnem obsegu.

Objavljeno
26. februar 2013 10.16
J. S. S., Delo.si, STA
J. S. S., Delo.si, STA
Ribnica - V ribniškem Riku, izdelovalcu cestne mehanizacije, kjer se je zaradi teže snega v nedeljo vdala streha proizvodne hale, so davi spet zagnali proizvodnjo, ki jo bodo v sredo nadaljevali v polnem obsegu.

Kot je direktor Rika Janez Šilc davi povedal, so danes začeli delati v manjšem obsegu, kljub temu pa je na delu vseh 45 zaposlenih tega podjetja. Po nedeljski nesreči so proizvodnjo preselili v drugo Rikovo halo, kjer danes že poteka sestavljanje končnih izdelkov, po današnji priključitvi dovoda stisnjenega zraka pa bodo tam v sredo začeli delati v polnem obsegu, je dodal.

Sicer pri poslovanju podjetja in njegovih dobavah kupcem ni bilo zastoja, sanacije poškodovane proizvodne hale in v nesreči nastale škode pa se bodo lotili, ko se bo stalila debela snežna odeja, je še povedal Šilc.

Po sporočilu Policijske uprave Ljubljana so njihovi policisti ugotovili, da se je pod težo snega zrušila kovinska strešna konstrukcija proizvodne hale ribniškega Rika. Streha se je udrla v prostore, kjer se nahajajo različni delovni stroji in polizdelki, pri čemer je nastala večja premoženjska škoda, poškodovanih pa ni bilo. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili.