V soboto shod za solidarno in svobodno Gorenjsko

Izrazimo jasno solidarnost z vsemi, ki niso imeli te sreče, da bi živeli v okolju brez vojne, se glasi poziv k shodu.

Objavljeno
08. marec 2016 12.53
Ma. F.
Ma. F.

Kranj − Dogodki v zadnjih tednih so na mesto Kranj in celotno Gorenjsko vrgli temno senco. Potem ko so si nekateri vzeli pravico in se v imenu vseh prebivalcev zoperstavili nastanitvi begunskih otrok, se je v javnosti ustvaril vtis, da Kranj ne premore niti trohice sočutja in solidarnosti, celo do nemočnih otrok brez spremstva ali varnega zatočišča ne, se glasi poziv k shodu, ki se bo na trgu pred Prešernovim gledališčem v Kranju začel v soboto ob 11. uri. »Izrazimo jasno solidarnost z vsemi, ki niso imeli te sreče, da bi živeli v okolju brez vojne. Med ostale državljane prenesimo sporočilo, da je Kranj mesto, v katerem človeka ne sodimo po barvi kože ali narodnosti, ampak po njegovih dejanjih.«

Pobudniki sobotnega shoda menijo, da nas plapolanje domobranskih in neonacističnih simbolov na obronkih mesta prestavlja v neki pretekli čas, za katerega so upali, da se ne ponovi nikdar več. »Vse te podobe so prek domačih in tujih medijev naslikale napačno podobo Kranja kot ksenofobnega in rasističnega mesta,« so zapisali.

V Šenčurju proti prebežnikom

V soboto, 20. februarja, se je na protestnem shodu proti migrantskemu centru v Šenčurju zbralo okoli 2500 ljudi, ki so s slovenskimi zastavami in raznimi transparenti izrazili svoje nestrinjanje z ureditvijo begunskega centra v nekdanjem trgovskem središču Baumax.