Študenti študentom o varčevalnih ukrepih

Študenti v videoprispevku med drugim svetujejo, kaj narediti, če nimate dovolj pod palcem.

Objavljeno
07. maj 2012 20.38
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - »Spoštovani kupci, pardon študentje! Vlada se je v času vsesplošne varčevalne ihte odločila, da vas je enostavno preveč, da ste leni, da med 15. julijem in 15. avgustom preveč jeste, ...« S temi uvodnimi besedami gibanje Mi smo Univerza poziva študente k temeljitem razmisleku o vladnih varčevalnih ukrepih.

Študenti v videoprispevku med drugim svetujejo, kaj narediti, če nimate dovolj pod palcem. »Najdete si sugar daddyja in greste v NLB po kredit na lepe oči, ali na prosti trg jeter, ledvic, morda pa pride prav tudi zaposlitev v javnem sektorju. Ne, to ne gre. V javnem ne zaposlujejo, v zasebnem ne plačujejo«, so na trenutne razmere opozorili študenti.

Varčevalne ukrepe - delno ukinitev subvencioniranja študentske prehrane, ukinjanje financiranja 2. stopnje študija, krčenje sredstev za raziskovalne namene -, razumejo kot napad na visoko šolstvo.

Minuli teden so vlado za rokav pocukali tudi študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), ki so na neprimerne varčevalne ukrepe opozorili z javnim branjem Hlapcev Ivana Cankarja.